Soiva Sinä! 1 -laulun alkeet

Hyvän mielen laulukurssi aloittelijoille ja "laulutaidottomille"! -Nyt myös etänä!

Hyvän mielen laulukurssi kesäisessä Tuusulassa aloittelijoille, aroille ja ujoille lauluintoisille sekä laulutaidottomaksi itsensä kokeville!

Kun haluaisit laulaa, mutta et tiedä, mistä aloittaa harjoittelu, miten äänesi pääsisi kuuluviin, tai kun mietit, onko sinulla lauluääntä ollenkaan.

Oma äänesi kuulostaa sinusta ehkä oudolta, tai heikolta, mitäänsanomattomalta ja voimattomalta. Vastaavasti se voi kuulostaa kolkolta ja kovalta, jopa rumalta.

Sinulle on ehkä jäänyt trauma jonkun toisen ihmisen ikävästä kommentista, tai ehkä laulaminen tuntuu sinusta kovin hankalalta ja jopa pahalta: ääni väsyy ja käheytyy nopeasti, ja sinusta tuntuu, ettei ilma riitä.

Ehkä pidät itseäsi laulutaitoisena, mutta sinua kiinnostaa kovasti tutustua laulamisen ja äänenhuollon tekniikoihin löytääksesi uusia ulottuvuuksia äänestäsi.


TUNNISTATKO ITSESI?

Tule matalan kynnyksen laulukurssille! Yhdessä kokeilemme, harjoittelemme, onnistumme. Isossa ryhmässä on helppo rentoutua kokeilemaan ja antaa äänen vapautua! Jokainen terve, soiva ääni on kaunis.

Olen opettanut laulua jo yli 15 vuotta yksilö- ja ryhmäohjauksena sekä omassa laulukoulussani että kansalaisopistoissa. Oppilaani ovat korjanneet ohjauksessani ääniongelmiaan, edistyneet lauluhaaveissaan esimerkiksi pääsemällä kuoroihin ja musiikkiopistoihin sekä julkaisseet omaa musiikkia. Intohimonani on vapauttaa jokainen, erityinen ääni omalla väripaletillaan! Siksi uuden laulukouluni nimeksi tulikin Ääniateljee.

Kaikki voivat oppia laulamaan, myös sinä!

Olen myös itse painiskellut monenlaisten ääniongelmien kanssa, siksi uskonkin ymmärtäväni hyvin suurta kirjoa erilaisia lauluhaasteita. Yksi prinsiippi osoittautuu kerta toisensa jälkeen hyväksi ja oikeaksi:

Hyvin laulaminen tuntuu hyvältä!

Tiedätkö, mikä ja missä on pallea? Kuinka voimme vaikuttaa sen toimintaan? Mitä tarkoittaa "laulutuki"? Kuinka tämä tieto ja taito auttaa sinua laulamaan helpommin?

Mitä tarkoittaa laulutaito tai laulutaidottomuus?

Tutkimusten mukaan "laulutaidottomuus" johtuu ennen kaikkea siitä, että ihminen uskoo omaan laulutaidottomuuteensa niin kovin, että tekee siitä totta. Kun näitä "lukkoja" päästään sitten avaamaan sekä etsimään erilaisia työkaluja äänenkäytölle, kehittyy laulutaito yllättävänkin nopeasti. Ihmisaivot oppivat koko ajan uutta, laulutaito ei ole siinä poikkeus!

Jossain määrin tuntuu olevan mielipidekysymys, kuka "osaa laulaa". Suodaanko titteli "laulutaitoinen" ainoastaan ammattilaulajille ja poptähdille? Pitääkö olla kiinnitys oopperataloon, jotta voi sanoa itseään laulutaitoiseksi?

Laulaa voi monella tasolla. Laulutaito on kehittyvä taito aivan kaikilla. Myös ammattilaulajan on treenattava ja huollettava ääntään jatkuvasti: laulaja ei ole koskaan "valmis".

Joten, jos haluat laulaa, ryhdy laulamaan! Minä autan ja ohjaan sinua eteenpäin laulutaipaleellasi.

Laulu kuuluu kaikille, myös sinulla on oikeus nauttia siitä!

Asiakaspalautteita Soiva Sinä! 1 -kurssista

"Opin paljon äänenavauksesta. Voitin myös itseni jo pelkästään osallistumalla tälle kurssille. Tunsin olevani ammattitaitoisissa käsissä. Kurssilla oli lämmin, vapautunut ja innostava ilmapiiri. Voisin ehdottomasti suositella kurssia muille!"

"Kurkkua ei puristanut, ääni tuli helpommin! Tosi taitava olet varioimaan ja löytämään tilanteeseen sopivat harjoitteet."

"Jännitti tulla, mutta oli ihana, miten porukka rentoutui nopeasti. Rentoutui siinä itsekin helpommin. Huomaa, että nautit työstäsi! Suosittelisin ehdottomasti kurssia muille!"

Soiva Sinä -laulukursseilla on aina lämmin tunnelma. Voit tulla mukaan sellaisena kuin olet!

Asiakaspalautteita laulunopetustyöstäni:

"Sallan avulla olen löytänyt laulun ja ilon siitä. Olen aina halunnut laulaa mutta luullut etten osaa, uskalla ja kykene. Nyt lauluharrastus on tuonut paljon iloa elämään ja hyvää oloa synkempinäkin hetkinä." -Katja

"Salla on tarkkakorvainen ja -silmäinen laulunopettaja joka auttoi minua löytämään oman kehitykseni kannalta tärkeät esteet ja ylittämään ne. Salla myös opettaa kannustamisen, ilon ja positiivisen asenteen kautta." -Sofia

”En tiennyt, millainen laulaja olin, vai olinko laulaja ollenkaan. Nuoruudessani musiikinopetus oli aika lapsenkengissä. Yleensä ei annettu positiivista palautetta, kerrottiin vain, missä ei ole hyvä. Halusin ulkopuolisen mielipiteen itsestäni, vaikka ikää onkin jo karttunut. Opetuksesi on rauhallista, asiallista, arvostavaa ja asiantuntevaa. Olen löytänyt itsestäni ”pienen sopraanon” eli osaan laulaa myös tarvittaessa korkealta. Kuorossa minulla ei ole mitään vaikeutta laulaa mistään tarvittavasta korkeudesta. Olisinpa saanut tällaista opetusta vuosia aikaisemmin. Kiitos, Salla!” -Marketta

Seuraava kurssi ihanassa maalaismiljöössä Tuusulassa! Myös etäosallistumismahdollisuus.

RUSUTJÄRVI, Tuusula, os. Töyrymäenkuja 32

La 15.8. klo 11-16

Hinta: 89 € 81 € (sis. alv. 24 %)

Livekurssille mahtuu max 12 ja toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 6.

***

Uutta! Voit osallistua kurssille myös etänä Zoom-ohjelman kautta mistä päin Suomea tahansa! Etäosallistumisessa mikki pidetään kiinni aina lauluhetkien ajan, halutessasi voit keskusteluiden ajaksi laittaa mikin päälle, tai voit keskustella chatin kautta. Kameran voit myös pitää kiinni tai auki, miten vain haluat.

Etäyhteyskurssin hinta: 82 € 78 € (sis. alv. 24 %)

Etäyhteyskurssille mahtuu max 15, jotta pystyn olemaan kaikille avuksi!

Etäyhteyskurssin voit ostaa TÄÄLTÄ!

SAAT:

  • Ennakkotehtävän orientoituaksesi kurssille
  • Monipuoliset kehon- ja äänenhuollon harjoitteet ohjatusti
  • Henkilökohtaisia vinkkejä juuri sinun tarpeisiisi
  • Innostavat ja havainnollistavat laulutekniikkaharjoitteet ohjatusti
  • Keittolounaan, kahvin/teen ja pientä purtavaa
  • Kirjallisen materiaalin kotitreenin avuksi
  • Fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia sekä hyvää mieltä pitkäksi aikaa
  • Hyvät tarjoukset Ääniateljeen palveluihin, mikäli haluat jatkaa lauluopintojasi!