Soiva Sinä! Laulun alkeiskurssi

Hyvän mielen laulun alkeiskurssi aloittelijoille ja "laulutaidottomille"

Kaikille sopiva laulun alkeiskurssi

SoivaSinä! Laulun alkeiskurssi on hyvän mielen laulukurssi Tuusulassa täysin aloittelijoille, aroille ja ujoille lauluintoisille sekä laulutaidottomaksi itsensä kokeville.

Kun haluaisit laulaa, mutta et tiedä, mistä aloittaa harjoittelu, miten äänesi pääsisi kuuluviin, tai kun mietit, onko sinulla lauluääntä ollenkaan.

Oma äänesi kuulostaa sinusta ehkä oudolta, tai heikolta, mitäänsanomattomalta ja voimattomalta. Vastaavasti se voi kuulostaa kolkolta ja kovalta, jopa rumalta.

Sinulle on ehkä jäänyt trauma jonkun toisen ihmisen ikävästä kommentista, tai ehkä laulaminen tuntuu sinusta kovin hankalalta ja jopa pahalta: ääni väsyy ja käheytyy nopeasti, ja sinusta tuntuu, ettei ilma riitä.

Ehkä pidät itseäsi laulutaitoisena, mutta sinua kiinnostaa kovasti tutustua laulamisen ja äänenhuollon tekniikoihin löytääksesi uusia ulottuvuuksia äänestäsi.


TUNNISTATKO ITSESI?

Tule matalan kynnyksen laulukurssille! Yhdessä kokeilemme, harjoittelemme, onnistumme. Isossa ryhmässä on helppo rentoutua kokeilemaan ja antaa äänen vapautua! Jokainen terve, soiva ääni on kaunis.

Katso linkistä seuraava alkeiskurssi ja varaa paikkasi:

Olen opettanut laulua jo lähes parikymmentä vuotta yksilö- ja ryhmäohjauksena sekä omassa laulukoulussani että kansalaisopistoissa. Oppilaani ovat korjanneet ohjauksessani ääniongelmiaan, edistyneet lauluhaaveissaan esimerkiksi pääsemällä kuoroihin ja musiikkiopistoihin sekä julkaisseet omaa musiikkia. Intohimonani on vapauttaa jokainen, erityinen ääni omalla väripaletillaan! Siksi uuden laulukouluni nimeksi tulikin Ääniateljee.

Kaikki voivat oppia laulamaan, myös sinä!

Olen myös itse painiskellut monenlaisten ääniongelmien kanssa, siksi uskonkin ymmärtäväni hyvin suurta kirjoa erilaisia lauluhaasteita. Yksi periaate osoittautuu kerta toisensa jälkeen hyväksi ja oikeaksi:

Hyvin laulaminen tuntuu hyvältä!

Olet lämpimästi tervetullut laulun alkeiskurssille juuri sellaisena kuin olet.

-Ääniateljeen Salla

Tiedätkö, mikä ja missä on pallea? Kuinka voimme vaikuttaa sen toimintaan? Mitä tarkoittaa "laulutuki"? Kuinka tämä tieto ja taito auttaa sinua laulamaan helpommin?

Mitä tarkoittaa laulutaito tai laulutaidottomuus?

Tutkimusten mukaan "laulutaidottomuus" johtuu ennen kaikkea siitä, että ihminen uskoo omaan laulutaidottomuuteensa niin kovin, että tekee siitä totta. Kun näitä "lukkoja" päästään sitten avaamaan sekä etsimään erilaisia työkaluja äänenkäytölle, kehittyy laulutaito yllättävänkin nopeasti. Ihmisaivot oppivat koko ajan uutta, laulutaito ei ole siinä poikkeus!

Jossain määrin tuntuu olevan mielipidekysymys, kuka "osaa laulaa". Suodaanko titteli "laulutaitoinen" ainoastaan ammattilaulajille ja poptähdille? Pitääkö olla kiinnitys oopperataloon, jotta voi sanoa itseään laulutaitoiseksi?

Laulaa voi monella tasolla. Laulutaito on kehittyvä taito aivan kaikilla. Myös ammattilaulajan on treenattava ja huollettava ääntään jatkuvasti: laulaja ei ole koskaan "valmis".

Joten, jos haluat laulaa, ryhdy laulamaan! Minä autan ja ohjaan sinua eteenpäin laulutaipaleellasi. Laulun alkeiskurssi on hyvä tapa kokeilla, turvallisesti, joten lämpimästi tervetuloa SoivaSinä! Laulun alkeiskurssille.

Asiakaspalautteita Soiva Sinä! Laulun alkeiskurssista

"Opin paljon äänenavauksesta. Voitin myös itseni jo pelkästään osallistumalla tälle kurssille. Tunsin olevani ammattitaitoisissa käsissä. Kurssilla oli lämmin, vapautunut ja innostava ilmapiiri. Voisin ehdottomasti suositella kurssia muille!"

"Kurkkua ei puristanut, ääni tuli helpommin! Tosi taitava olet varioimaan ja löytämään tilanteeseen sopivat harjoitteet."

"Jännitti tulla, mutta oli ihana, miten porukka rentoutui nopeasti. Rentoutui siinä itsekin helpommin. Huomaa, että nautit työstäsi! Suosittelisin ehdottomasti kurssia muille!"

Soiva Sinä -laulukursseilla on aina lämmin tunnelma. Voit tulla mukaan sellaisena kuin olet!

Asiakaspalautteita laulunopetustyöstäni:

"Sallan avulla olen löytänyt laulun ja ilon siitä. Olen aina halunnut laulaa mutta luullut etten osaa, uskalla ja kykene. Nyt lauluharrastus on tuonut paljon iloa elämään ja hyvää oloa synkempinäkin hetkinä." -Katja

"Salla on tarkkakorvainen ja -silmäinen laulunopettaja joka auttoi minua löytämään oman kehitykseni kannalta tärkeät esteet ja ylittämään ne. Salla myös opettaa kannustamisen, ilon ja positiivisen asenteen kautta." -Sofia

”En tiennyt, millainen laulaja olin, vai olinko laulaja ollenkaan. Nuoruudessani musiikinopetus oli aika lapsenkengissä. Yleensä ei annettu positiivista palautetta, kerrottiin vain, missä ei ole hyvä. Halusin ulkopuolisen mielipiteen itsestäni, vaikka ikää onkin jo karttunut. Opetuksesi on rauhallista, asiallista, arvostavaa ja asiantuntevaa. Olen löytänyt itsestäni ”pienen sopraanon” eli osaan laulaa myös tarvittaessa korkealta. Kuorossa minulla ei ole mitään vaikeutta laulaa mistään tarvittavasta korkeudesta. Olisinpa saanut tällaista opetusta vuosia aikaisemmin. Kiitos, Salla!” -Marketta

LISÄTIETOJA LAULUN ALKEISKURSSISTA:

Kurssipaikka: LAHELA, Tuusula, os. Peltokierrontie 6 B

Kurssin hinta 109 € (sis. alv. 24 %)

Kurssille mahtuu max 8 ja toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 4.

Seuraavan alkeiskurssin aikataulun ja ilmoittautumisen löydät tästä linkistä.

SAAT LAULUN ALKEISKURSSILTA:

  • Ennakkotehtävän orientoituaksesi kurssille
  • Monipuoliset kehon- ja äänenhuollon harjoitteet ohjatusti
  • Henkilökohtaisia vinkkejä juuri sinun tarpeisiisi
  • Innostavat ja havainnollistavat laulutekniikkaharjoitteet ohjatusti
  • Keittolounaan, kahvin/teen ja pientä purtavaa
  • Kirjallisen materiaalin kotitreenin avuksi
  • Hyvinvointia ja hyvää mieltä pitkäksi aikaa
  • Hyvät tarjoukset Ääniateljeen laulutunteihin ja laulukursseihin, mikäli haluat jatkaa lauluopintojasi!