EU:n tietosuojauudistuksen mukainen asiakastietorekisteriseloste

Salla Valkeapää Tmi (Y-tunnus 2283448-7)
Fensalir
Ääniateljee

Rekisteriselosteessa käsiteltävät kohdat:


1. Rekisterinpitäjä ja yhteyshenkilö
2. Rekisteröidyt eli asiakkaat
3. Henkilötietojen käsittelyn peruste ja käyttötarkoitus
4. Käsiteltävät henkilötiedot
5. Säännönmukaiset tietolähteet
6. Henkilötietojen suojaaminen ja tietoturva
7. Henkilötietojen vastaanottajat
8. Henkilötietojen vastaanottajat Euroopan Unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolella
9. Henkilötietojen säilytysaika
10. Jäsenen oikeudet
11. Oikeus valittaa valvontaviranomaiselle
12. Yhteydenotot
13. Muutokset tähän tietosuojaselosteeseen


1. Rekisterinpitäjä ja yhteyshenkilö


Rekisterinpitäjä: Salla Valkeapää Tmi: Fensalir ja Ääniateljee


Osoite: Peltokierrontie 6 A, 04330 Lahela


Sähköposti: salla.valkeapaa@gmail.com


Yhteyshenkilö: Salla Valkeapää 044 5382 286




2. Rekisteröidyt eli asiakkaat


Jokainen rekisterinpitäjän mitä tahansa palveluita ostanut/ilmaistuotteita tilannut/palveluista sähköisesti kysynyt on asiakas.


3. Henkilötietojen käsittelyn peruste ja käyttötarkoitus


Rekisterinpitäjä kerää henkilötietoja asiakkailta palveluiden laskutuksen, markkinoinnin, ajanvarauksen sekä tiedottamisen vuoksi. Opetuspäiväkirjaa rekisterinpitäjä pitää, jotta lauluoppilaiden kaikki sovitut tunnit tulee
pidetyksi sekä oppilaan kehityksen edistämiseksi.

Laulunopetusasiakkaistani pidän opetuspäiväkirjaa, joka on paperinen. Päiväkirjan tarkoitus on pitää yllä tietoja asiakkaan kehityksestä lauluopinnoista sekä siitä, että sovittu laulutuntimäärä tulee pidetyksi


4. Käsiteltävät henkilötiedot


Henkilötietoja kerätään asiakkailta sen mukaan, tilaavatko he palveluita vai tilaavatko he ilmaistuotteita/tiedustelevat palveluista.

Palveluntilaajilta kysytään seuraavat tiedot laskutusta ja mahdollista toisen yrityksen hoitamaa perintää varten Slotti-palvelun ajanvarauskalenterin, Kotisivukoneen perustietolomakkeen, ilmoittautumislomakkeen tai sopimuslomakkeen (doulapalvelut) kautta:


1. Etu- ja sukunimi


2. Postiosoite, postinumero ja postitoimipaikka


3. Sähköpostiosoite


4. Puhelinnumero


Ilmaistuotteiden tilaajilta tai palveluista tiedustelevilta kerätään seuraavat tiedot automaattisesti heidän ottaessa yhteyttä sähköpostitse/yhteydenottolomakkeella/puhelimella:


1. Etu- ja sukunimi


2. Sähköpostiosoite


3. Puhelinnumero (ei kysytä ilmtaistuotteiden tilaajilta)


Puhelinnumero tallettuu ainoastaan, mikäli tiedustelija itse haluaa keskustella puhelimitse tai on itse ottanut puhelimitse yhteyttä tiedustellakseen, ja puhelinnumero ei ole salainen. Rekisterinpitäjä saattaa pyytää puhelinnumeroa, jonka saa antaa halutessaan yhteydenpidon nopeuttamiseksi.

Asiakkaiden puhelinnumerot ovat myös rekisterinpitäjän puhelimella, joka on suojattu pin-koodilla.

Opetuspäiväkirjaan merkitään ainoastaan asiakkaan nimi sekä päivämäärät, jolloin hän on käynyt tunneilla. Asiakas allekirjoittaa päivämäärät tunnilla käymisen todisteeksi.

Rekisterinpitäjä ilmoittaa käyttämälleen OP-kevytyrittäjäpalvelulle laskutettavan asiakkaan nimen ja
sähköpostiosoitteen.

Asiakas antaa Slotti-palvelulle itse omat tietonsa, mikäli haluaa käyttää digitaalista ajanvarauspalvelua.

Yhteydenottolomakkeella tiedustelevat, ilmaistuotteita tilaavat ja palveluita ostavat asiakkaat liitetään automaattisesti sähköpostilistalle, jonka mukana asiakas saa erityisiä kampanjatarjouksia sekä uutisia ja vinkkejä suoraan sähköpostiinsa. Sähköpostilistalta pääsee pois pyytämällä/myöhemmässä vaiheessa automaattisesti klikkaamalla (Mailchimp).


5. Säännönmukaiset tietolähteet


Jäsenrekisteriin talletettavat tiedot saadaan ainoastaan asiakkaalta itseltään. Palveluita ostavan asiakkaan perustiedot tarkistetaan aina uuden palvelupaketin sopimuksentekovaiheessa tarvittaessa.



6. Henkilötietojen suojaaminen ja tietoturva


Digitaalisesti kerätyt henkilötiedot on kerätty Googlen gmail-palveluun salasanan (väh. 8 merkkiä, väh. kolmea erilaista merkkityyppiä) taakse. Sähköpostit ja puhelinnumerot löytyvät gmail-palvelun yhteystietolistalta.

Postiosoitetiedot löytyvät ainoastaan gmail-sähköpostista salasanan (väh. 8 merkkiä, väh. kolmea erilaista merkkityyppiä), Kotisivukoneen lomakkeelta sekä Slotti-palvelusta, mikäli asiakas on itse varannut sen kautta palveluja.

OP-kevytyrittäjä –palvelusta salasanan (väh. 8 merkkiä, väh. kolmea erilaista merkkityyppiä) takaa.

Rekisterinpitäjä käyttää maksujen perinnässä Suomen perintätoimiston palveluita. Asiakkaan laskun mennessä perintään rekisterinpitäjä ilmoittaa Suomen perintätoimistolle etu- ja sukunimen, postiosoitteen, postinumeron ja postitoimipaikan.

Kaikki aikaisemmat kirjalliset henkilötiedot rekisterinpitäjä on hävittänyt tai hävittää 25.5.2018 mennessä. 25.5.2018 alkaen henkilötietoja kerätään ainoastaan digitaalisesti.

Google, Kotisivukone, OP-kevytyrittäjä, Slotti sekä Suomen perintätoimisto noudattavat omalta osaltaan tietosuoja-asetusta.

Rekisterinpitäjän työssä käyttämä tietokone on myös suojattu salasanalla (väh. 8 merkkiä, vähintään kolmea erilaista merkkityyppiä).

Opetuspäiväkirja on aina rekisterinpitäjän työpisteellä suljetussa tilassa, kun se ei ole käytössä. Rekisterinpitäjä pitää huolen siitä, ettei päiväkirjan tietoja näy ulkopuolisille. Vanhat opetuspäiväkirjat rekisterinpitäjä hävittää.


7. Henkilötietojen vastaanottajat


Henkilötietoja luovutetaan:

Googlen gmail –palvelulle jäsenrekisterin ylläpitämiseksi salasanan takana

OP-kevytyrittäjä –palvelulle laskutusta ja kirjanpitoa varten

Suomen perintätoimistolle ainoastaan tarvittaessa maksujen perintää varten

Slotti-palvelulle asiakkaan toimesta, mikäli hän haluaa käyttää digitaalista ajanvarauskalenteria

Mailchimpille (tulossa käyttöön) automatisoitua sähköpostilistaa varten.


8. Henkilötietojen vastaanottajat Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolella

Googlen gmail –sähköpostipalvelu toimii maailmanlaajuisesti.
Henkilötietoihin ei anneta pääsyä enempää kuin on välttämätöntä palveluiden
toteuttamiseksi. Googlen oma tietosuoja: https://policies.google.com/privacy?hl=fi


9. Henkilötietojen säilytysaika

Asiakkaan tiedot pysyvät henkilötietorekisterissä niin kauan, kunnes asiakas itse pyytää tietojen poistamista.

Kirjanpito ja tilitapahtumat säilytetään lainsäädännön määrittelemä vähimmäisaika.


10. Asiakkaan oikeudet

Asiakkaalla on oikeus koska tahansa vastustaa henkilötietojensa käsittelyä tiedotteiden ja markkinoinnin lähetykseen.

Lisäksi asiakkaalla on lähtökohtaisesti oikeus soveltuvan tietosuojalainsäädännön mukaisesti milloin tahansa:



  • -saada tieto henkilötietojensa käsittelystä;
    -saada pääsy omiin tietoihinsa ja tarkastaa itseään koskevat rekisterinpitäjän
    käsittelemät henkilötiedot;
    -vaatia epätarkan ja virheellisen henkilötiedon oikaisua ja tietojen
    täydentämistä;
    -vaatia henkilötietojensa poistamista;
    -saada henkilötietonsa koneluettavassa muodossa ja siirtää kyseiset tiedot
    toiselle rekisterinpitäjälle edellyttäen, että rekisteröity on itse
    toimittanut kyseiset henkilötiedot rekisterinpitäjälle (Salla Valkeapää Tmi)
    -vaatia henkilötietojensa käsittelyn rajoittamista.

Rekisteröidyn tulee esittää edellä mainitun oikeuden toteuttamista koskeva pyyntö tämän tietosuojaselosteen
Yhteydenotot-kohdan mukaisesti. Salla Valkeapää Tmi voi pyytää rekisteröityä tarkentamaan pyyntöään kirjallisesti ja varmentamaan rekisteröidyn henkilöllisyyden ennen pyynnön käsittelemistä. Salla Valkeapää Tmi voi kieltäytyä pyynnön toteuttamisesta sovellettavassa laissa säädetyllä perusteella.


11. Oikeus valittaa valvontaviranomaiselle

Jokaisella rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus asianomaiselle valvontaviranomaiselle taikka sen Euroopan
unionin jäsenvaltion valvontaviranomaiselle, jossa rekisteröidyn asuinpaikka tai työpaikka sijaitsee, mikäli rekisteröity katsoo, että hänen henkilötietojaan ei ole käsitelty soveltuvan tietosuojalainsäädännön
mukaisesti.


12. Yhteydenotot

Rekisteröidyn oikeuksien käyttämistä koskevat pyynnöt, kysymykset tästä tietosuojaselosteesta ja muut
yhteydenotot tulee tehdä sähköpostitse salla.valkeapaa@gmail.com. Rekisteröity
voi myös ottaa yhteyttä kirjallisesti alla olevaan osoitteeseen:

Salla Valkeapää Tmi

Peltokierrontie 6 A

04330 Lahela



13. Muutokset tähän tietosuojaselosteeseen

Tätä tietosuojaselostetta voidaan päivittää aika ajoin esimerkiksi lainsäädännön muuttuessa. Tämä
tietosuojaseloste on viimeksi päivitetty 24.5.2018.